A Ferrari májusban bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel idén lejáró szerződését. A tárgyalás, megkérdezés nélkül ejtett négyszeres világbajnok azóta F1-es pályafutása legrosszabb szezonját teljesítette, a csúcspont a múlt hétvégi Török Nagydíjon elért 3. volt.

A 33 éves német reméli, hogy az utolsó három forduló is jól sikerül, de nem titkolja, hogy már nagyon várja a távozást, azt, hogy 2021-ben az Aston Martinnal kezdhessen új fejezetet.

„Nehéz év volt ez számomra, még én is kételkedni kezdtem a képességeimben. Kimondom: semmit sem értem el idén, ráadásul a csapattal való viszonyom sem a legkönnyebb. A szerelemnek vége. De azért motivált vagyok. Sokat remélek a maradék futamoktól, de úgy gondolom, az új Aston Martin-projekt nyit majd igazi új lehetőségeket” – mondta a Die Zeitnak.

A német annyira motivált, hogy akár még hét évig maradna:

„Most 33 vagyok, legalább három évig még a pályán leszek, viszont 40 évesen szeretném abbahagyni a versenyzést. Ha átszámoljuk, ez azt jelenti, hogy még három-hét évem van a Forma-1-ben.”

„Az Aston Martinnal nem jönnek majd azonnal a sikerek, de meggyőződésem, hogy ott egész más lesz a hangulat, és új célom lesz, az, hogy segítsem a csapat fejlődését.”