A Red Bull deklarált célja volt, hogy 2020-ban minden idők legfiatalabb világbajnokává tegye Max Verstappent. Ez a hajó elment, a Red Bull idén sem lett versenyképesebb, mint a korábbi években, a Mercedes ugyanúgy a mezőny előtt jár, mint eddig.

„Nem, nem frusztrál (a Mercedes fölénye)” – mondta a Forma-1 hivatalos magazinjának. „Nagyon tisztelem, amit elértek. Nem frusztrál, hogy Lewis (Hamilton) a Mercedesben ül. Hogy őszinte legyek, a mezőny 90 százaléka győzni tudna azzal az autóval. Nem Lewis ellen mondom ezt, nagyszerű versenyző, de az az autó egyszerűen túl domináns.”

„Oké, mások talán nem dominálnának úgy, mint Lewis, de el kell fogadni a helyzetet, egyszerűen abból kell kihozni a maximumot. Nem vagyok frusztrált, inkább arra koncentrálok, hogyan győzhetnénk le őket.”

A saját megfogalmazása szerint az idén „a senki földjén” versenyző Verstappen ugyanakkor úgy érzi, a legyőzésre jövőre sem lesz sok esélyük.

„Bőven van miben javulni. Először is mindig lassan kezdjük az idényt, szóval fontos lenne, hogy rögtön versenyképes autóval kezdjünk. Hogyan? Hát, világos, hogy erre még nem jöttünk rá, szóval változtatnunk kell a megközelítésen. Másképp kell dolgoznunk. A csapat működését illetően jók vagyunk: jók a bokszkiállásaink, jók vagyunk a stratégiában. Ezeken túl az is egyértelmű, hogy idén is hátrányban vagyunk a motorerő tekintetében. Szóval bőven van min dolgozni, ha versenyben akarunk lenni velük.”

„Én úgy gondolom, hogy jövőre sem leszünk versenyben az autó fejlesztését illető korlátozások miatt. Talán a csapatnál egyesek kitalálnak valamit. Ami engem illet, egyszerűen realista vagyok, szerintem nem tudjuk megverni őket. Szóval a jövő év is húzós lesz. Remélhetőleg egy kicsit jobbak leszünk, de a Mercedest akkor is nehéz lesz megverni.”