Alexander Albon a múlt heti Emilia-romagnai Nagydíjon ismét siralmas produkciót nyújtott, egyre valószínűbb, hogy a thai-angol versenyző jövőre elveszíti az ülését a Red Bullnál. Max Verstappen mellé valószínűleg kívülről szerződtet majd valakit a csapat, ha a hollandon múlna, Nico Hülkenberg lenne az.

“Szerintem jó csapattárs lenne, de ez nem az én döntésem” – nyilatkozta Verstappen korábban a német RTL-nek.

Hülkenberg mellett szabadon igazolható a Racing Pointtól Sebastian Vettel miatt elküldött Sergio Perez is, aki több millió dollárnyi szponzorpénzt is hozna magával. Ennek ellenére Jos Verstappen is Hülkenberg mellett lobbizik.

“Csak három versenyző lehet esélyes: Albon, Hülkenberg és Perez. Én ugyanarra szavaznék, akire Max” – fogalmazott Jos Verstappen.

“Maxnak erős csapattársra van szüksége, így már az előző verseny is másképp alakulhatott volna. Ha a csapattársa Hamilton nyakán lihegett volna Imolában, talán hamarabb ki kellett volna állnia. De mindenképp másképp alakulhattak volna az események.”

“Egy jó csapattárssal az adatgyűjtés is könnyebb a szabadedzéseken.” Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója hivatalosan továbbra is annyit mond, hogy “Albon kap még egy kis időt.”