Fernando Alonso két év kihagyás után, 2021-ben visszatér a Forma-1-be a – jövő évben már Alpine néven futó – Renault-nál.

Mivel a téli tesztelés jövőre már mindössze három napot tesz majd ki, a 39 éves spanyol igyekszik most a lehető legjobban felkészülni. Ennek keretében három hete Barcelonában már vezette a csapat idei autóját egy barcelonai forgatási napon, tegnap és ma pedig Bahreinben köröz az enstone-iak 2018-as, tesztkorlátozás alá már nem eső modelljével.

Alonso szerdán 93 kört, 503 kilométert tett meg a szahíri pályán.

„Pillanatnyilag nehéz megmondani, mikor leszek újra 100 százalékos formában. Azt hiszem, kell majd pár futam, ugyanis a korlátozott tesztelés mindenkinek hátrányt jelent, nekem pedig még inkább, hiszen két éve nem vezettem Forma-1-est. A téli teszten nekem másfél nap jut majd, másfél nap alatt pedig nem lehet felkészülni egy világbajnokságra. Igyekszem majd a szimulátoron elvégezni bizonyos dolgokat, hogy a igazi autónál már csak a finomhangolás maradjon” – mondta néhány napja.

A francia L’Equipe arról is megkérdezte Alonsót, hogy nem tart-e tőle, hogy a 2010-ben, 41 évesen visszatért Michael Schumacherhez hasonlóan csalódást keltő lesz a második F1-es „menete”.

„Michaelnek nagyon jó autói voltak a karrierje során, viszont amikor visszatért, elég középszerű volt az autó, ezért mindenki csalódott. Az én esetemben pont fordítva lehet: az utolsó öt évemben gyenge autóim voltak, de ki tudja, mit hoz a jövő.”