A veterán, általában jól értesült Forma-1-es szakíró, Joe Saward érdekes hírt dobott be, arról hallott, hogy mindössze négy év után szabadulna a sportágtól a 2017 elején érkezett tulajdonos, a Liberty Media.

„Furcsa, hogy a Liberty Media főnöke, Greg Maffei mindkét legutóbbi futamon ott volt. Maffei nem rajong a versenyzésért, az elmúlt három évben alig pár futamon járt. Úgy hallottam, a kosárlabda bolondja – igaz, bizonyítékom erre sincs –, de legfőképp a pénzcsinálás érdekli, amiben jó is” – írta.

„Egy nem kiemelt jelentőségű futamon való megjelenés nem illik a képbe. Főleg, amikor tombol a járvány. Gondolhatnánk, hogy valami megbeszéléshez kellett, de a fő F1-es viták már lezárultak, és Maffei amúgy sem kell ezekhez, Chase Carey írja alá a dolgokat.”

„Hogy akkor mit csinált ott? A magától értetődő következtetés az, hogy az F1 eladásához lehet köze. A koronavírus-járvány semmissé tette a várható hasznot, a Liberty Mediának így sokkal tovább – nem is tudni, meddig – tartana újabb pénzeket kiszedni az F1-ből. Mostanra az eredeti befektetést már kitermelték a részvényeladásokkal, de nyilván a cégek ennél több hasznot akarnak.”

„Pár hete hallom már, hogy a Liberty szépen, csendben vevőt keres a Forma-1-re. Bármilyen áron is keljen el, nekik már profitot hozott, ugyanakkor a növekedési potenciál jelenleg hiányzik és nem is látszik, it hoz a jövő” – magyarázta Saward, hogy miért most szabadulnának a száguldó cirkusztól.