Remek teljesítményt mutatott Max Verstappen a Red Bull volánja mögött a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon, ám a nap végén szomorúan kellett elhagynia az imola pályát: egy defekt miatt ugyanis a második helyről esett ki a holland.

“Kár érte mert közel voltam, szórakoztató volt velük maradni” – utalt a Mercedesekre, akikkel versenye nagy részében küzdenie kellett. Verstappen kiesése után elmesélte, hogy élte meg az idei harmadik olaszországi Forma-1-es versenyt.

“A rajtom jó volt, elkaptam Lewis-t, majd próbáltam tartani a lépést Valtterivel. Mindketten hamar kereket cseréltünk – megpróbálkoztam az alávágással. [Bottasnak – a szerk.] gondjai voltak a padlólemezzel, rengeteg időt veszítettünk ezzel. Nem tudtam közel kerülni hozzá, ezen a pályán nagyon nehéz előzni.”

Verstappennek később összejött az előzés, sikerült kihasználnia a Mercedes finnjének egyik hibáját, ám ekkor már késő volt: Hamilton az élen 13 másodperccel előrébb járt.

“Emiatt Lewis átugrott bennünket, majd amikor elmentem Valtteri mellett, a tempó jó volt, az autó remekül viselkedett, majd az egyenesben hirtelen elveszítettem az autót a defekt miatt. Nem tudom pontosan, mi történt, de előtte nem volt semmi probléma” – mondta.

Mivel a Red Bull nem szerzett egyetlen pontot sem Imolában, a Mercedes könnyedén bebiztosította konstruktőri hetedik bajnoki címét.