2020 elején új szín és új szponzor tűnt fel a Mercedes autóin: a feketére váltás mellett piros a piros árnyalatok és az INEOS felbukkanása jelentett még újdonságot, a címvédő alakulatnak pedig rengeteg pénzt: a brit petrokémiai vállalat 100 millió font értékben öt évig szerepel a versenygépeken.

Úgy tűnik azonban, hogy ez nem elég a tulajdonosnak, Sir Jim Ratcliffe-nek, aki nem mellesleg a szigetország leggazdagabb embere. A hírek szerint az üzletember ugyanis belevágna eddigi legnagyobb sportprojektjébe – a foci-, a vitorlás- és a kerékpárcsapat üzemeltetése mellett – azzal, hogy 700 millió fontért 70 százalékos tulajdonrészt szerez a Mercedes Forma-1-es csapatában.

Minderről egyébként a korábbi csapatfőnök Eddie Jordan számolt be. “Az INEOS név már jelenleg is az autók oldalán szerepel, és technológiai együttműködést is kötött a két vállalat. A csapatot INEOS-nak fogják hívni, de a központja továbbra is Brackley-ben lesz, és a Mercedes megtartja 30 százalékos tulajdonrészét” – állítja az ír.

Jordan szerint a változtatásokkal Toto Wolff szerepe is átalakul, nem folytatja tovább a csapat élén. “Toto hírneve már biztosított a legnagyobb csapatfőnökök közt. Amit elért a Mercedesszel, az egy ligába helyezi a Ron Dennisszel vagy Jean Todttal. De egyszer minden jó dolog véget ér.”

A Mercedes eladása már tavaly is felmerült, de a csapat tulajdonosi köre azóta sem változott.