2021-től a Forma-1-es csapatok maximum 145 millió dolláros költségvetéssel dolgozhatnak, melybe nem számítanak bele például a versenyzői fizetések. A legfrissebb adatok alapján a Mercedes alakulatának jelentősen össze kell húzni a nadrágszíjat, ugyanis 2019-ben 333 millió fontot, azaz 442 millió dollárt költöttek a sorozatban behúzott hatodik egyéni és konstruktőri bajnoki címre.

A kimutatások mindössze a Brackley-ben található létesítmény költségeit összegzik, nincsenek benne a brixworthi erőforrásfejlesztő központ adatai. A rengeteg kiadás ellenére így is profittal működött a csapat: míg 2018-ban 12,7 millió fontos pluszban zártak, 2019-ben ez az összeg már 14,7 millió font volt.

A csapat bevételeinek nagy részét a Forma-1-től származó kifizetések, valamint a szponzori pénzek teszik ki. Az előző évekhez képest plusz bevételi forrást jelentett az INEOS-szal kötött együttműködés, akikkel a logó megjelenítésén kívül egyéb partnerkapcsolatai is vannak a csapatnak: a Mercedes technológiai segítséget nyújt a petrokémiai vállalat kerékpár-, illetve vitorláscsapatának.

Az istálló tavaly 1016 főt alkalmazott, csak az ő fizetéseik 95,3 millió fontot, átszámítva 126,6 millió dollárt tettek ki. Nagy valószínűséggel több száz dolgozójától kell megválnia a Mercedesnek, hogy be tudják tartani a szabályokat.