Idei első pontjait szerezte Kimi Räikkönen a Forma-1-es Toszkán Nagydíjon. Az Alfa Romeo finnjét eredetileg nyolcadikként intették le, ám egy alkalommal rosszul, a fehér vonalat átvágva hajtott be a bokszutcába, ezért 5 másodperces büntetést kapott. 2007 bajnoka így csak a kilencedik lett Mugellóban, azon a pályán, ahol a Jégember 20 éve először ült F1-es autóban.

A kétszer is megállított futamon bőven volt történés, azonban Räikkönen vicces aranyköpése is megmarad az emlékezetünkben. A finn versenymérnökétől tudta meg a futam közben, hogy büntetést kapott, mire a pilóta visszakérdezett: for what?, azaz milyen okból. Erre a mérnök ugyanazt elismételte, mint amit korábban mondott, vélhetően azért, mert nem értette jól Räikkönent. Az alfás azonban meg sem várva az ismétlést, mérgesen újra a rádióba ordította kétszavasát.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Szept 13., 2020, időpont: 12:20 (PDT időzóna szerint)

“Rosszul indult a versenyem, nem tudom, mi történt” – utalt az első kanyarokban történt balesetre Räikkönen versenye értékelésekor. “A minket eltaláló autó biztosan meglepődött, mennyire le kellett lassítanunk. Néhány részét elveszítettem az első szárnynak és a padlólemeznek. Nehezen lehetett irányítani az autót, nem volt tapadás elől. Rossz volt a bokszkiállásunk is” – tette hozzá.

F1: Itt van Räikkönen legújabb aranyköpése 2

“A második piros zászló után már volt tempónk, de a sérülés nélkül kicsit gyorsabbak is lehettünk volna. A lényeg, hogy pontot szereztünk” – emelte ki.