Már a Forma-1-es Toszkán Nagydíj előtt gondjai voltak a motorral Max Verstappennek, és hiába rajtolta (volna) le a pole-pozíciós Lewis Hamiltont, mint kiderült, a Red Bull szerelői nem tudtak orvosolni a problémát. Ezért a holland sorra veszítette a pozíciókat, majd a 2-es kanyar előtt Pierre Gasly, Romain Grosjean és Kimi Räikkönen összeakadásának áldozata lett, az AlphaTauri pilótájával együtt a sóderágyban rekedt.

F1: Motorja miatt került tömegbalesetbe Verstappen 1

„Már a felvezető körön nem volt jó alapjáraton sem a motor, a lefulladásgátló is bekapcsolt” – mondta kiesése után Verstappen. „Jó volt a rajtom, Lewis mellé értem, és Valtteriénél is jobb volt az indulásom, de amint padlóig nyomtam, hasonló gond merült fel a motornál, mint Monzában. Nem volt motorerő, majd egy olyan helyzetbe kerültem, ami jellemző a mezőny sűrűjében.”

„Könnyű volt belekeveredni a balesetbe, de nem igazán tudom, mi történt. Mindenesetre nem kellett volna ebbe a helyzetbe kerülnünk, roppant frusztráló az újabb kiesés. De ez van… Habár határozottan nem vagyok boldog, változtatni már úgysem tudok azon, ami történt” – célzott arra, hogy a múlt vasárnapi Olasz Nagydíjon is betlizett.

Verstappen ezzel már egy futamgyőzelemnyi hátrányba került a második helyezett Valtteri Bottasszal szemben is az összetettben, míg a negyedik helyen álló Lando Norrist 45 ponttal előzi. Gasly viszont két pozíciót is bukott, múlt heti sikere ellenére a 10. helyre csúszott vissza a bajnokságban.

F1: Motorja miatt került tömegbalesetbe Verstappen 2

„Az 1-es kanyar felé nagyon sok autó ment egymás mellett, majd Kimi és Romain között láttam némi helyet. Ezt próbáltam kihasználni, így hárman voltunk egymás mellett, de nem jött be, ugyanis összeakadtunk” – summázta a történteket a francia.

„Nem hiszem, hogy bárkit is érdemes hibáztatni, a pálya karakterisztikája ilyen, de még vissza kell néznem a felvételeket” – tette hozzá, aztán arra is kitért, hogy a mugellói hétvégére elszalasztott lehetőségként tekint.

„Úgy gondolom, elszalasztottunk egy lehetőséget, hiszen a szabadedzéseken végig gyorsak voltunk. Mint kiderült, a tegnapi időmérőn sérült első szárnnyal és bargeboarddal mentem. A mai napot illetően magabiztos voltam, reméltem ugyanis, hogy a szabadedzéseken mutatott tempónkkal vissza tudunk zárkózni.”