Többször is meg kellett szakítani a Forma-1-es Toszkán Nagydíjat. Az első piros zászlós incidens különösen veszélyes volt: a pályáról távozó biztonsági autó újraindítása után egyes pilóták még nem gyorsultak fel, a hátulról jövők pedig közel versenytempóban haladtak a célegyenesben. Az autók feltorlódtak, és elindult a láncreakció, mely miatt négyen is (Carlos Sainz – McLaren, Antonio Giovinazzi – Alfa Romeo, Kevin Magnussen – Haas, Nicholas Latifi – Williams) feladták a futamot.

“A hátulról érkezők már nyomták” – mesélte Giovinazzi, aki először nekiment Magnussen autójának. “Az utolsó dolog, amit láttam, hogy Magnussen teljesen megállt előttem. Próbáltam elkerülni, de én pár padlógázzal érkeztem, és ő ott volt. Veszélyes helyzet volt, nagyon veszélyes. Ki kell vizsgálnunk az ügyet, hogyan változtathatnánk ezen” – mondta.

Magnussen nem tudja, kit okoljon a történtekért. “Úgy érzem, hogy valaki visszalassított, hogy aztán újra nyomhassa, ezzel nyerve lendületet a többiekkel szemben. Nem vagyok benne biztos, de valaki az előttem lévő srácok lehetett. Mi pár másodpercig padlógázon mentünk. Ezután ők megálltak, nekem is meg kellett állnom, és a hátul jövőknek is. Valaki sajnos nem tudott erre reagálni és ütköztünk. Ezt el szeretnénk kerülni a jövőben” – mondta.

Latifi közzétett egy felvételt, mely jól bemutatja a mezőny sűrűjében tapasztalt kaotikus állapotokat, már a baleset előtt. A videó mellé ezt írta: “Nem lehet sok mindent tenni ilyenkor. Az ember sosem szeret középen lenni, ha feltorlódik a mezőny. Csak a közvetlen előttünk lévő autókra tudunk reagálni, és két alkalommal is úgy tűnt, hogy elindul a mezőny. Hála az égnek, hogy mindenki megúszta.”

Sainz is hasonló gondolatokat említett, mint társai. “Úgy tűnt, hogy valaki – vagy többen is a középmezőnyből – úgy gondolták, hogy elkezdődött a verseny. Be voltam ragadva egy Alfa möge, mindketten szélárnyékot fogtunk és mi is versenyeztünk már.”

“Csúnya dolgok jutottak eszembe a múltból. Nem akarok még semmit sem mondani, de ez olyasvalami, amit mindenféleképpen ki kell vizsgálni és rájönni, hogy mi történt” – mondta a McLaren spanyolja.