Pierre Gasly 2019 első felében csúnyán megégette magát a Red Bull Racingnél Max Verstappen csapattársaként, ám mióta tavaly ősszel lefokozták, visszaküldték az energiaital-gyártó kisebbik csapatához, másodvirágzásba kezdett, melynek csúcsát a vasárnapi, monzai futamgyőzelme jelentette.

„Érzelmileg nagyon intenzív ez. Megvan az első Forma-1-es futamgyőzelmem! Most ki akartam élvezni a dobogós pillanatot, mert Brazíliában (2019-ben, Gasly első dobogós eredményénél) minden olyan gyorsan történt” – mondta az Olasz Nagydíj után a francia L’Equipe-nek.

„Maxtól, Christian Hornertől és Helmut Markótól is kaptam gratuláló üzenetet. Idén a Mercedes nyert minden futamot, kivéve egy-egy győzelmet Maxtól és tőlem! Ráadásul pont az 50. hondás futamunkon!” – lelkendezett a francia.

Gasly a győzelmet követően azt is elmondta, hogy ő maga késznek érzi magát arra, hogy újra a nagycsapatnál versenyezzen.

„Én úgy gondolom, hogy készen állok, de nem az én döntésem a dolog. A Toro Rossóhoz való visszatérésem óta csak a saját dolgomra koncentráltam, igyekeztem megmutatni, mit tudok. A megfelelő eszközökkel erős tudok lenni, nem is csak a tavalyi brazil dobogóról beszélek, azon kívül is voltak erős időmérőim, versenyeim. Meglátjuk, mi lesz, de mindig is erős pilóták voltak a Toro Rossónál. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az egyike lehetek annak a kettőnek, akik futamot is nyertek ezzel a csapattal! Úgy gondolom, hogy a jó eredményeknek meglehet a jutalma, de majd meglátjuk” – magyarázta.

Úgy tűnik, hiába remekel Gasly, és hiába teljesít gyengén utódja, Alexander Albon, a Red Bullnál egyelőre egyáltalán nem téma az újabb pilótacsere.

„Pillanatnyilag nem foglalkozunk a kérdéssel. Gasly a Red Bull egyik igazolt versenyzője, aki jelenleg az AlphaTaurinál vezet, ahol jó munkát is végez. És ott is szükségünk van egy vezéregyéniségre” – nyilatkozta a német Skynak az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko.

Bár Gasly láthatóan szívesen menne vissza a Red Bull Racinghez, sokak szerint hiba lenne újra a kedvenc Verstappen mellé szerződnie, hiszen a teljes támogatást élvező holland mostanra amolyan csapattársmészárossá fejlődött…