Pierre Gasly 2019-ben Max Verstappen csapattársaként kapott lehetőséget a Red Bull nagyobbik csapatánál, ám miután a szezon első felében nem tudta tartani a lépést a hollanddal, minden korábbi fogadkozás, ígéret ellenére lecserélték, visszaküldték a Toro Rossóhoz, helyére pedig az újonc Alexander Albon került.

Idén Albon küszködik hasonlóan a nagycsapatnál, míg Gasly nagy formában vezet a 2020-ra már AlphaTauri néven futó faenzai alakulatnál – vasárnap az Olasz Nagydíjon megszerezte Forma-1-es pályafutása első, a csapat mindössze második futamgyőzelmét is.

A versenyt követően a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton is kitért Gaslyra.

„Szerintem nem bánt vele igazságosan a Red Bull. Versenyzőként nagyon nehéz helyzetben volt. És nem könnyű egy másik csapatnál újra talpra állni, szóval igazán le vagyok nyűgözve. Megérdemelte a sikert, ezzel az eredménnyel pedig előrébb kellene lépnie” – utalt arra, hogy Albon helyett megint Gaslyt kellene Verstappen mellé ültetni.

„Biztosan fájt a Red Bullnak, hogy a tavaly lefokozott versenyzőjük megverte őket” – tette hozzá.

Gasly jelenlegi főnöke, az alphatauris Franz Tost szerint jelenleg nem aktuális a francia újbóli mozgatása.

„Ha elvinnék tőlünk, az csak azt mutatná, hogy jól működik a csapatunk. De pillanatnyilag én bízom benne, hogy Pierre velünk marad.”

Tost maga is kiemelte a fiatal versenyző nagyszerű magára találását: „Tavaly azt mondtam neki (a lefokozás idején), hogy Pierre, ez egy csodálatos sportág, de vannak árnyoldalai is. Fájdalmas volt neki (az ejtés). De képes volt kezelni, nagyszerű munkát végzett.”