Utoljára 2018-ban állt ki a Red Bull Racing egyenlő képességű versenyzőkkel, amikor még együtt volt Daniel Ricciardo és Max Verstappen.

Az ausztrál renault-s átigazolása után Pierre Gasly kapott lehetőséget a holland mellett, de a 2019-es szezon első felében annyira nem tudta tartani a lépést Verstappennel, hogy lecserélték, a Toto Rossónál épp csak bemutatkozott Alexander Albont ültették a helyére. Az brit-thai pilóta az első futamokon ígéretes volt, de sajnos az elmúlt egy évben nem is lépett ennél tovább, a tempót tekintve nagyjából ugyanolyan távol van csapattársától, mint elődje volt.

A dolog a mercedeses Lewis Hamiltonnak is feltűnt, a Belga Nagydíj után rá is mutatott.

„Nos, azt kell látni, hogy a Red Bullnak nagyon jó autója van – szerintem az emberek elbagatellizálják, pedig tényleg nagyon-nagyon erős autó –, Max pedig szokás szerint nagyszerű munkát is végez vele. Sajnos ugyanakkor ott nem két olyan pilóta van, mint nálunk, Valtteri és én. Ez megnehezíti a dolgukat” – kezdte.

„Sok évvel ezelőtt én is megtapasztaltam ezt a McLarennél” – utalt 2008-2009-re, amikor az egyértelműen jóval szerényebb képességű Heikki Kovalainen volt a csapattársa. „Mindig én voltam elöl, a csapattársam pedig nem volt ott mögöttem hátvédként, ilyenkor pedig nem jönnek a konstruktőri pontok, és a stratégiával sem lehet játszani a riválisok ellen. Szóval ez van náluk, Max egyedül versenyez” – összegezte a problémát.