Jenson Button Ayrton Sennához és Michael Schumacherhez hasonlította Max Verstappent: az egyszeres világbajnok szerint a holland pont ugyanakkora fölényben van csapattársaival szemben, ami a brazilra és a hétszeres bajnok németre volt jellemző.

Verstappen idén valósággal elnyomja Alexander Albont, aki eddig egyetlen időmérőn vagy versenyen sem tudott a holland előtt végezni. Nico Rosberg már korábban is “csapattársgyilkosnak” nevezte Verstappent.

F1: Verstappen olyan, mint Senna és Schumacher 1

“Ha Max elmúlt két évben elért eredményeit a csapattársaihoz hasonlítjuk, akkor azt látjuk, hogy valósággal megsemmisítette őket” – mondta Button.

“Nagyon régóta nem láttam ilyet a motorsportban, talán Ayrton Senna és Michael Schumacher idejében volt példa ilyesmire utoljára.”

“Max kivételes munkát végez. Óriási lenne őt Lewis [Hamilton] ellen egy bajnoki csatában látni. Ők ketten a legjobb formájukban – ez az, amit mindannyian látni akarunk. Hogy megtörténik valaha? Nem tudom.”

Button szerint árnyoldala is van Verstappen fölényének. “Nincs versenyképes csapattársa, egyedül kell boldogulnia. Emiatt nem tud igazán fejlődni sem, mert a csapattársa a tempója közelében sincs.”

“Ha a csapattárs fél másodperccel lassabb, nem érdemes a beállításaival foglalkozni. Ilyenkor egyautóssá válik egy csapat, ami nem könnyű helyzet.”

Button érez némi türelmetlenséget is a holland részéről. “Silverstone nagyszerű eredmény volt, de Barcelonában már hallani lehetett a hangján a frusztráltságot. Nem tud versenyezni a Mercedesszel, mert nincs meg az autója hozzá. Ez nehéz, de abból kell kihoznia a legtöbbet, amije van.”