Hiába a hazai verseny, az elmúlt hétvégék szenvedése nyomán eleve rosszul állt a Ferrari szénája, végül nemhogy pontot nem szerzett a maranellói istálló a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, egyik autójával sem ért célba.

Sebastian Vettel a 17. helyről rajtolva nem tudott érdemben előrébb jönni, de Ferrariján így is csak hat kört bírtak ki a fékek. A másik SF1000-essel is sokáig a legjobb tízen kívül haladt Charles Leclerc, de a biztonsági autós kavarodásnak köszönhetően épp pontszerző helyen haladt, amikor a Parabolicában a falnak vágódott, ami miatt a piros zászlók is előkerültek.


Kisebb fájdalmakra panaszkodva nyilatkozott a látványos balesetről a monacói versenyző, aki elismerte, hogy hibázott.

„Elveszítettem az autó hátulját, ennyire egyszerű, ez az én hibám volt. Ezt megelőzően sem könnyű versenyünk, sőt kifejezetten nehéz volt. Szenvedtünk az egyensúllyal, az autót is borzasztóan nehéz vezetni, és most próbáljuk majd keményen nyomni, hogy erősebben térhessünk vissza” – nyilatkozta kiesése után.

„Nehéz” – felelte a kérdésre, hogy mekkora megpróbáltatás elfogadni, hogy zsinórban másodjára zárt nehéz hétvégét a Ferrari. „Ma viszont hálásabb vagyok azért, hogy ki tudtam szállni az autóból komolyabb problémák nélkül. Nehéz helyzetben vagyunk, de már várom Mugellót, és reméljük, hogy végre lesz jó eredményünk.”

Monzai kiesésével kijelenthető, hogy egymás után három versenyen nullázott Charles Leclerc, amivel – részben a káoszfutamnak köszönhetően – már csak a hetedik az egyéni értékelésben, és közvetlenül ott van a nyomában az újdonsült futamgyőztes, Pierre Gasly. Az AlphaTauri versenyzőjével egyébként szoros baráti kapcsolatot ápol a monacói, így a leintést követően az első adandó alkalommal gratulált neki.

F1: Ezért dobta el Leclerc a Ferrarit Monzában 3

A csapatbajnokságban is egyre rosszabbul áll a Ferrari, a kettős kiesés miatt már a jövőre már Alpine néven futó Renault is megelőzte az olaszokat, akik így hatodiknak estek vissza. Egy hét múlva teljesíti 1000. F1-es nagydíját a csapat.