Nagy átszervezések zajlanak a Renault háza táján idén, és a változások a Forma-1-es csapatot sem hagyták érintetlenül. Korábban már felröppent a pletyka, hogy az autógyár a Forma-1-ben az Alpine nevet futtatná inkább, a bejelentés pedig nem is váratott sokáig: vasárnap délelőtt hivatalossá vált, hogy 2021-től már ezen a néven fut tovább az enstone-i székhelyű istálló.

A névváltás látványos következményekkel fog járni: Fernando Alonso és Esteban Ocon jövő évi versenygépe kék alapszínű lesz, de a francia trikolór minden színe meg fog jelenni rajta. “Nagy váltás lesz ez, ugyanis a Renault már 43 éve itt van” – utalt az F1-es szerepvállalásra Luca de Meo, a márka július óta hivatalban lévő vezérigazgatója Monzában.

A Renault-logó nem fog teljesen eltűnni az autókról, motorszállítói szerepben továbbra is maradnak a sportágban. “Az F1-et az Alpine márka reklámplatformjaként fogjuk használni. Habár a Renault egy ragyogó brand, az Alpine érkezése az F1 világába még nagyszerűbb lesz” – tette hozzá de Meo.

Az Alpine számára nem ismeretlen terep a motorsport: jelenleg a hosszútávú vb LMP2-es kategóriájában szerepel több általuk épített versenygép is.

F1: Hivatalos, átnevezik a Renault-csapatot 2