Utoljára láthatjuk Monzában Sebastian Vettelt a Ferrari versenyzőjeként, a maranellói gárdától elküldött német számára minden valószínűség szerint feleljthető lesz a 2020-as Forma-1-es Olasz Nagydíj – már ami az eredményeket illeti. Csupán a 17. lett az időmérőn a négyszeres világbajnok, mentségére szóljon, hogy a másik SF1000-essel Charles Leclerc sem jutott tovább a 13. helynél.

Főleg azok után, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség erőfeszítései ellenére már a Q1 végén megismétlődött a tavalyi kvalifikáció hajrájában látott „lassulási verseny”. Ki is akadt pilótatársaira Vettel: „Semmi értelme nem volt elkezdeni egymást előzgetni. Van egy teljesítendő minimumidő, ehhez kéne igazodnia mindenkinek. Viszont ha elkezdesz előzni, abból csak baj lesz. Volt is” – bosszankodott.

F1: Vettel a pálya széléről nézte az időmérőt 2

„Kár azért, hogy a csapat sem a megfelelő időben küldött minket pályára. Tudtam, hogy nem fogok felérni gyorskörre. Más csapatok is elkövették ezt a hibát, és nyilván senkinek sem az volt a célja, hogy ne fejezze be azt, amiért kiment. Ugyanakkor mi is lehettünk volna okosabbak” – hárította részben a felelősséget a csapat stratégáira.

Miután eleget tett interjúadási kötelezettségének az első szakasz végén, biciklire pattant Vettelt – az első híresztelésekkel ellentétben nem hagyta el a pályát, hanem kitekert annak széléhez, és a Parabolicában nézte, ahogy a többiek tovább köröznek, és ahogyan minden idők legnagyobb átlagsebességű körével (264 kilométer/óra) Lewis Hamilton 94. rajtelsőségét is megszerezte.

F1: Vettel a pálya széléről nézte az időmérőt 3