Új pályarekord, kaotikus jelenetek és szenvedő Ferrari – így lehetne címszavakban összefoglalni a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzését. A Ferrariknak hamar véget ért a kvalifikáció hazai pályán: Sebastian Vettel tovább sem jutott a Q1-ből, míg Charles Leclerc-nek a Q2 volt a végállomás, a monacói 13. lett. A maranellóiakkal 1984 óta nem fordult elő olyan, hogy legalább egy autójuk ne lett volna a legjobb tíz között a rajtrácson.

“Keveset vártunk ettől a hétvégétől. Tudjuk, hogy Spa és ez a helyszín a két legrosszabb pálya számunkra, és lesz még egy ilyen ebben az évben” – mondta Leclerc az időmérőt követően. “Nem könnyű a helyzet, mert hiába fut jó kört az ember, ha az csak a 13. helyre elég, az nem jó érzés.”

F1: Hazai pályán még fájóbb a Ferrari szenvedése 2

Charles Leclerc

“Jelenleg tehát ez van, ebből az autóból kell kihozni a maximumot egy ilyen helyzetben. Próbálkozom” – tette hozzá. “Persze ez még fájóbb hazai pályán. Ez a realitás jelenleg sajnos. Dolgoznunk kell tovább, és reméljük, hogy Mugellóban, ami szintén a Ferrari otthona, kicsit jobbak leszünk.”