Charles Leclerc tavaly a Belga és az Olasz Nagydíjon aratta első Forma-1-es győzelmeit a Ferrarival, de a monacói idén a vert mezőnyben, a 14. helyen ért be Spában, és valószínű, hogy hasonló eredménnyel kell beérnie vasárnap Monzában is.

A Ferrari-főnök Mattia Binotto szerint „válság” ugyan nincs, de az csapatvezető azt is kijelentette, hogy évekig tarthat, míg a Scuderia újra nyerő formába lendül.

A maranellói csapatnál 2024 végéig lekötött ifjoncot természetesen megkérdezték főnöke szavairól.

„Nos, egyrészt nincs sok választásom, de igen, kell majd a türelem, és igen, hajlandó vagyok várni. De ez a munkám, és igyekszem a lehető leginkább lerövidíteni ezt az időszakot, hogy visszatérjünk oda, ahová tartozunk. Nem lesz könnyű. Időbe telik majd, de felkészültem erre. A munkám pedig amúgy is az, hogy minden helyzetben a maximumot próbáljam nyújtani” – mondta csütörtökön Monzában.

Leclerc persze a csapathoz hasonlóan a jelenlegi maximum – a tisztességes szereplés – mellett a jövőbe is tekint, 2022-n is gondolkodik már.

„Igen, a jelen és a jövő is ott van a fejemben, de úgy gondolom, most az a legfontosabb, hogy megértsük, jelenleg miért küszködünk ennyire. Az a jövő szempontjából is segítség. Szóval a csapat összes többi tagjához hasonlóan én is mindent beleadva dolgozom azon, hogy felderítsük a problémákat, és biztos alapokat teremtsünk a következő évekre.”