Az alphatauris Pierre Gasly és a Racing Point-os Sergio Perez a mezőny nagy részével ellentétes gumistratégiát vitt a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjon, így a két pilótának a futam második felében kellett előreverekednie magát a frissebb abroncsokon.

Mindketten jól haladtak, nem sokkal a vége előtt pedig egymással is találkoztak, amikor a remek tempót hozó, végül a 8. helyen záró Gasly még a mexikói riválist is megelőzte. Húzós, rizikós manőver volt, nem sokon múlott a baleset, mesélte utólag a francia.

„Őszintén szólva, azt hittem, a falban kötök ki. Nem vicc, szó szerint nem volt már hova mennem jobbra, miközben 300 km/óra környékén jártunk. Sergio óriási nyomást helyezett rám, úgy tűnt, nagyon nem akar lemondani a pozíciójáról” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

„A pulzuson rögtön megugrott, ahogy közel kerültünk, tudom, hogy Sergio nem könnyű eset. De összpontosítottam, úgy döntöttem, én nem fogom elvenni a gázt. Végig akartam vinni az előzést.”

„A rajt után nem volt könnyű a versenyem, a legkeményebb keveréken mentem, míg a többiek körülöttem a közepest használták. Tapadnom kellett, és szerencsére ez ment is” – idézte fel a jó eredmény kulcsát a végül a nap versenyzőjének megválasztott pilóta.