Az októberben 41. születésnapját ünneplő Kimi Räikkönen Alfa Romeó-s szerződése idén kifut, és miután az idei évben az egyik legversenyképtelenebb autóban ül, komolyan vehető lehetőség, hogy kétszeres apukaként hosszabbítás helyett inkább a visszavonulást választja.

A kérdésre, hogy vajon jövőre is az F1-ben lesz-e még, hogy megünnepelje 2001-es bemutatkozása huszadik évfordulóját, a 2007-es bajnok így felelt Spában: „Még nem döntöttem el.”

Arra, hogy folytatná-e esetleg más csapatnál, így reagált: „Nem tudom. Először azt kell tudnom, mit is csinálok a jövő évben, aztán meglátjuk ezt is. Szóval először erről kell dönteni. Addig nincs sok jelentősége, hogy másutt versenyzem-e, vagy sehol. Amíg nem döntöttem a folytatásról, nem is foglalkozom ezzel.”

„Nyilván szívesebben küzdök jobb pozíciókért, pontokért, de igazából az ilyesmi sosem garantált az idény kezdete előtt, akárhova is szerződjön az ember.”

„Úgy gondolom, hogy az általános helyzet fontosabb számomra, mint a versenyképesség. Az első a család, a gyerkőceim pedig nőnek. Idén több időt tölthettem otthon, ami nagyon jó volt, és azt hiszem, ezen múlik majd, hogy folytatom-e a versenyzést, vagy sem. Elérkezik majd az idő, amikor inkább otthon maradok, mást szeretnénk csinálni” – magyarázta.

Miután a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon megszerezte a legnagyobb megtett táv rekordját, a 18. idényét töltő finn idén minden idők legtapasztaltabb Forma-1-es pilótájává is válhat, ha minden jól megy, az októberi, nürburgringi Eifel Nagydíjon 323. nagydíján is elrajtol majd, megelőzve a jelenlegi csúcstartó Rubens Barrichellót. Ha rendben befejezi az évet, 329 rajt, összesen 333 versenyhétvége áll majd a neve mellett.