A 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen boldog kétszeres apuka, aki a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben minden korábbinál több időt tölthetett ötéves kisfiával és hároméves kislányával, Robinnal és Riannával.

Räikkönen az elmúlt időszakban több Instagram-posztban mutatta, interjúban is elmondta, hogy kissrác mostanában rákapott a gokartozásra. A szezonnyitó Forma-1-es Osztrák Nagydíj előtt is beszélt erről a finn veterán.

„Nem tudom, hogyan mérjem össze magunkat, alapvetően arról szól, hogy élvezzük (a vezetést). Némelyik nap többet megyünk, máskor kevesebbet, ahogy a gyerekekre jellemző, egyszer ezt szeretik, máskor amazt. A fő, hogy élvezze, amit csinál. De egyre gyorsabb lesz. Bérgokarttal már nem is tudom tartani vele a lépést, több lóerő kellene. De ezen kívül jó szórakozás” – mesélte a büszke apuka.

A 40 éves Räikkönen számára persze továbbra is az F1 az első, igaz, egyelőre nem tudni, mi lesz vele a 2020-as szezon után, az Alfa Romeó-s szerződése idén lejár.

„Az új szabályok elhalasztása nem befolyásolja majd a döntést. A következő szezon eleje előtt meglesz a válasz, hogy maradok-e, de egyelőre egyetlen futamot sem teljesítettünk még, ez egy furcsa idény. Meglátjuk, mi lesz.”