Kimi Räikkönen szerződése az idei év végéig érvényes az Alfa Romeóval, jelen állás szerint nem is valószínű, hogy lesz számára Forma-1-es folytatás. Az Alfa idén sereghajtóvá vált, Räikkönen pedig egyike annak a néhány versenyzőnek, akinek még a pontszerzés sem sikerült az első öt hétvégén.

Räikkönen az összes idei időmérőn már a Q1-ben búcsúzott, honfitársa, az egykori Tyrrell-, Arrows-, Ferrari-, Sauber- és Toyota-pilóta Mika Salo szerint elfogyott a türelem. “Az Alfa helyzete jelenleg nagyon rossz. Az autó egyszerűen lassú, a csapat az átalakított Ferrari-motortól is szenved” – vélekedett Salo.

“Kimi jelenleg nem túl motivált, nem érzi jól magát.” Salo ugyanakkor nem hisz azokban a pletykákban, amelyek szerint Räikkönen akár már szezon közben leléphet a szenvedő csapattól.

“Ha profi vagy, nem hagysz ott mindent a szezon közepén. Kimi ezt az évet végigcsinálja, aztán szerintem annyi. Nem okoz számára túl sok örömet a 15. hely környékén való körözgetés, és ugyan nem fut rossz versenyeket, az autó miatt nem jönnek az eredmények.”

Salo már kinézte Räikkönen utódját is, naná, hogy az általa pártfogolt Robert Svarcmannak adna esélyt a Ferrari utánpótlásprogramjának tagjai közül. “Robertnek volt néhány rosszabb versenye, de nagyon remélem, hogy az Alfa őt választja majd egyik versenyzőjének jövőre.”

“13 éves kora óta vagyok mellette, a jövőben is próbálom majd tanítani. Rengeteget fejlődött az utóbbi években.”