Daniel Ricciardo 2018 nyarán nagy meglepetésre bejelentette, hogy a Red Bull-os hosszabbítás helyett a következő évtől a Renault versenyzőjeként folytatja. A hír a Red Bull főnökeit is váratlanul érte, alaposan be is rágtak az ausztrálra, de úgy tűnik, mára szent a béke.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko a német Motorsport-Total.comnak beszélt az ausztrálról, arról, hogy jobb lenne-e, ha Alexander Albon helyett most Ricciardo lenne Max Verstappen csapattársa.

„Nem tudok erre válaszolni. Nincsenek tényeink. Albonnal a konstruktőri bajnokság második helyén állunk – Ricciardóval is pontosan ugyanez lenne a helyzet” – utalt a Mercedes fölényére.

„Az persze tény, hogy vele két egyforma képességű pilótánk lenne. És Ricciardóval nagyobb a móka” – tette hozzá, elismerve, hogy „továbbra is barátok vagyunk”.

A fentieket tekintetbe véve vajon visszatérhetne a csapathoz Ricciardo?

„Mindig van visszaút, de megfelelő körülmények kellenek” – mondta Marko rámutatva, hogy Ricciardo a következő két évben a McLarennél vezet majd.

 

F1: Ricciardo még kiköthet a Red Bullnál 1

Hülkenberg, Verstappen és Ricciardo Silverstone-ban

Ezzel együtt téma lehet Albon lecserélése, hiszen bár a thai-brit ifjonc első pillantásra nem megy túl rosszul, az eredményei már-már elfogadhatók, a tempót illetően sajnos messze van Verstappentől.

Jó jelölt lehetne például a pillanatnyilag szabad préda Nico Hülkenberg, akinek Racing Point-os beugrását maga Marko is méltatta.

„Ő jelezte is felénk, hogy elérhető. De ez nem jelenti azt, hogy ő ül majd az autónkba. A sportszerűség jegyében dicsértem, de ha mindenki hozzánk igazolna, akiről azt mondom, hogy jó futama volt, tízautós csapat kellene. Ha valaki jól teljesít, az elismerést érdemel, de nem jelenti azt, hogy szerződést is kap” – szögezte le az osztrák.