A Ferrari májusban jelentette be, hogy az idei lesz Sebastian Vettel utolsó szezonja a csapatnál, az utódját is gyorsan megnevezték Carlos Sainz személyében. Vettel azóta helyezkedik, akár a jövőre Aston Martinná váló Racing Pointnál, vagy a Red Bullnál is kiköthet.

Az egyébként pocsék autóval Vettel szezonja is borzalmasan indult: az első osztrák futamon megpördült egy támadási kísérlet közben, és csak egy pontot szerzett, míg a másodikon saját csapattársa, Charles Leclerc már a harmadik kanyarban kiütötte.

A Ferrari korábbi versenyzője, Eddie Irvine szerint nagy hiba volt, hogy a Ferrari nem küldte el azonnal Vettelt. “A Ferrarinál eleve nagy a nyomás, de most sikerült még feszültebbé tenni a légkört” – vélekedett Irvine.

“A Ferrari egy olyan pilótára van rákényszerítve, aki tudja, hogy az év végén ki fogják rúgni. A lojalitás valószínűleg nincs meg, egyébként is Leclerc az első számú reménység, szóval csak belerondítottak a dinamikába.”

“Őszintén szólva én már az idén megszabadultam volna Vetteltől. Ki kellett volna fizetni neki, ami jár, és beültetni helyette egy fiatal srácot, vagy akárkit az autóba. Vettel jelenléte szerintem destruktív, de a Ferrarinak biztosan megvannak a maga indokai.”

“Talán csak nem akartak ennyi pénzt kifizetni valakinek azért, hogy aztán ne csináljon semmit.”