Bár múlt vasárnap a dobogón zárt, a Red Bull Ringen az előző két évben győztes Red Bull-os Max Verstappen idén sem az Osztrák Nagydíjon, sem a Stájer Nagydíjon nem volt esélyes a győzelemre, a Mercedes megfoghatatlan volt.

A Ferrari krízisével együtt ez már komoly okot adhatna az aggodalomra a 2020-as világbajnokságot illetően, de talán még van remény, a hétvégén következő Magyar Nagydíj ugyanis teljesen más jellegű pályán zajlik majd, a Hungaroring sokkal jobban feküdhet az RB16-osnak.

„A Mercedes egyenesbeli tempója komoly. A kanyarokban gyakorlatilag egy szinten vagyunk, egyes kanyarokban ők a jobbak, másokban mi. De az biztos, hogy ezen a pályán (a Red Bull Ringen – a szerk.) az egyenesben nagyon gyorsak voltak. Bízom benne, hogy a Hungaroringen versenyképesek leszünk, mert az egy teljesen más jellegű pálya” – mondta a csapatfőnök Christian Horner arra utalva, hogy a mogyoródi nyomvonal gyakorlatilag a kanyarokra épül, egyetlen komolyabb egyenese van csak.

A Mercedes-főnök, Toto Wolff is úgy véli, hogy nálunk erősebb lesz a Red Bull:

„Meggyőződésem, hogy Magyarországon nagyon erősek lesznek. A múltban is mindig nagyon jól mentek ott. Az elmúlt években mi is jobban szerepeltünk ott, de az mindig nehéz hétvége számunkra. A hőség amolyan Achilles-sarkunk, és ahogy az előrejelzésekben láttam, vasárnap 30 fok is lehet. Alaposan fel kell készülnünk, nagyon oda kell figyelnünk majd.”

„Ausztriában a lassú szakaszokon, elsősorban a 3-as, 4-es kanyarban voltunk hátrányban a Red Bull-lal szemben. Mindenütt másutt, az egyenesekben, a gyors kanyarokban mi voltunk jobbak. De a Hungaroring egy egészen más pálya, nagy leszorítóerejű, sok lassú és közepes kanyar, majd meglátjuk, mi lesz” – magyarázta az osztrák.

Bár tavaly Verstappen győzelmi eséllyel vezetett a Magyar Nagydíjon, a holland nem számíthatott csapattársára, Pierre Gaslyra, így a két versenyzővel „támadó” Mercedes levadászta a hollandot.

Ha a statisztikát nézzük, a bajnokcsapatnak nincs sok félnivalója: az elmúlt hét kiadásból négyszer a Mercedes nyert, a Hungaroring ráadásul Lewis Hamilton legsikeresebb versenyhelyszínei közé tartozik, az angol a McLaren és a Mercedes színeiben összesen hét alkalommal(!) nyerte meg a Magyar Nagydíjat.