A vasárnapi Stájer Nagydíjon a Racing Point-os Sergio Perez a 17. helyről rajtolt a rosszul sikerült időmérő után, de nem sokon múlott, hogy a 4. helyen intsék le, ugyanis a futam utolsó szakaszában mindenkinél jobb tempót diktálva már a Red Bull-os Alexander Albont támadta, amikor az akció közben megsérült az első szárnya, és a befutóra a 6. helyre csúszott vissza.

A mexikói rózsaszín autóval nyújtott teljesítményéhez hasonlót eddig csak az élcsapatok versenyzőitől lehetett látni, a Red Bull-főnök Christian Horner szerint ez „aggasztó” lehet minden ellenfél számára.

„Úgy gondolom, mindenki tarthat a Racing Pointtól. De komolyan, Perez a futamnak abban a szakaszában még a Mercedesnél is gyorsabb volt, méghozzá úgy, hogy a gumijai egy körrel voltak frissebbek Bottasénál, és Perez három-négytizeddel volt gyorsabb nála. Nagyon komoly tempót mutatott” – mutatott rá Horner.

Ahogy köztudott, a Racing Point 2020-ra a Mercedes tavalyi bajnoki autóját másolta le. Állításuk szerint szabályosan, a fotók alapján újratervezve mindent, ugyanakkor a Renault a Stájer Nagydíj után törésre vitte a dolgot: az alkatrészek csapatok közti átadását tiltó szabályokra hivatkozva óvást nyújtott be, a versenybírók hamarosan végleges választ adnak arra, „csaló” klónról vagy ügyes mérnöki munkáról van-e szó.