Bombasztikus versenyt futott a Forma-1-es Stájer Nagydíjon Sergio Pérez, annak ellenére, hogy a végén hajszálon múlott, hogy ne nullázza le magát a mexikói. A futam utolsó szakaszában Alexander Albonnal csatázott a negyedik helyért, ám összeért a thai-brit Red Bull-pilótával, ami miatt megsérült az első szárnya. Ennek köszönhetően Lando Norris nyert egy pozíciót, de a finisben majdnem csapattársa, Lance Stroll is legyorsulta Pérezt, aki végül így a 17.-ről indulva a 6. helyen látta meg a kockás zászlót.

„Közel voltunk a negyedik helyhez a végén. Nagyon meg akartam előzni Albont, és igazából ezt az egyet leszámítva nem is volt rá igazán lehetőségem. A kanyar kijáratánál eléggé alulkormányzott volt az autóm, ezért nyitottam egyet a kormányon, közben több erőt nyert az autó, emiatt pedig eltört az első szárnyam” – ecsetelte a baleset körülményeit a mexikói versenyző, akit mindettől függetlenül a rajongók megválasztották a nap legjobbjának.

„Igazából nagyon is szerencsének gondolom magamat, amiért csak egy pozíciót veszítettem” – folytatta. „Muszáj volt megpróbálnom, már csak azért is, mert a végéig mindent beleadtunk, amink csak volt, és valóban ez volt az egyetlen sanszom. Elég erős volt a tempóm a közepes gumikon, de sajnos nem bizonyult kifizetődőnek. Amúgy remek mentés volt a mai: jóvolt az autó, a csapat pedig fantasztikus stratégiával állt elő.”

Két hatodik helye révén Pérez jelenleg az ötödik az egyéni értékelésben, míg a Racing Point a negyedik a csapatok között.