Álomszerűen kezdődik Lando Norris számára a 2020-as Forma-1-es szezon. A McLaren brit versenyzője az előző heti Osztrák Nagydíjon megszerezte élete első F1-es dobogóját, a Stájer Nagydíjon pedig kihasználva mások hibáit, hármat is előzött az utolsó két körben, így az ötödik helyen intették le.

Elmondása alapján teljesítményét még jobbnak tartja, mint egy héttel ezelőtt megszerzett első dobogóját. “Valószínűleg ez volt az eddigi legjobb Forma-1-es versenyem” – kezdte értékelését Norris. “Élvezetes volt, főleg az utolsó kör és a második etap. Az első etapot nem szerettem, egy DRS-vonatban ültem és nem tudtam mit tenni. Jóval tovább elmentem a lágy gumikon, mint a többiek, és emiatt sokkal jobb volt a tempóm, mint a többieknek körülöttem.”

“Nagyon jó manővereket mutattam be, különösen Strollal és Sergióval [Perez – a szerk.] szemben  az utolsó körben. Remek munkát végzett a csapat, az autó jó volt – ugyan az első etap során kissé szenvedtem, de az autó életre kelt a verseny végére” – dicsérte magát és a McLarent a brit, aki a kilencedik helyről zárkózott fel.

Norris kiegyensúlyozott teljesítménye a bajnokságban is meglátszik: az ifjonc két futam után a harmadik helyen, Lewis Hamilton mögött áll az összetettben, pontjai pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a McLaren a konstruktőri második helyen várhatja a jövő heti Magyar Nagydíjat.