Még nem pihenhetnek a Stájer Nagydíj stewardjai, ugyanis a Renault a verseny leintése után órákkal megóvta a Racing Pointot. Gyanújuk szerint a silverstone-i székhelyű istálló két autója szabálytalan.

Az ügy hátterében a már téli teszteken is kiszúrt Mercedes-hasonlóság áll: a rózsaszín Mercedesnek is csúfolt autó nagyrészt a címvédő alakulat tavalyi autója alapján készült. Ez már februárban sem tetszett a riválisoknak, ám a Renault eddig várt, hogy lépéseket tegyen az ügyben.

A franciák sportszabályzat 6-os függelékének első pontjára hivatkoznak, mely szerint egy csapatnak tartania kell magát az úgynevezett listázott elemekről szóló szabályponthoz: ez meghatározza, mely alkatrészeket és egységeket kell házon belül terveznie egy istállónak. A Renault szerint azonban a Racing Point jelentős külső segítséget kapott a Mercedestől, így megszegi a szabályokat.

F1: A Renault óvást nyújtott be a Racing Point ellen 2
F1: A Renault óvást nyújtott be a Racing Point ellen 3

A tavalyi Mercedes és az idei Racing Point

Frissítés: nem hoztak döntést a stewardok az ügyben, a teljes vizsgálathoz ugyanis szükség van a Mercedes tavalyi autójának, a W10-esnek a fékhűtő rendszerére. Az érintett alkatrészeket lefoglalták a Nemzetközi Automobil Szövetség illetékesei a Racing Point idei versenygépén, az RP20-ason.