Magabiztos rajt-cél sikerrel vágott vissza Lewis Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas múlt heti győzelméért. A hatszoros világbajnok Mercedes-pilóta idei első és pályafutása 85. győzelmét aratta a Forma-1 Stájer Nagydíjon, ám a finn második helyével megőrizte a vezetést a bajnokság élén. Az első Red Bull Ring-i verseny betlijén Max Verstappen dobogójával szépített a Red Bull.

Az interjúkat Martin Brundle kilencszeres dobogós korábbi Forma-1-es pilóta készítette a 71 körös viadal leintése után.

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Először is hatalmas köszönettel tartozom a csapatomnak. Eléggé furcsa év ez, de nagyszerű, hogy ilyen teljesítmény mellett térhettünk vissza a versenyzéshez. A csapat fantasztikus munkát végzett, nekem csak annyi volt a dolgom, hogy behozzam az autót. Megpróbáltam rámenni a leggyorsabb körre is, de a 40 körös közepes gumikon nem volt esélyem azokkal szemben, akik a végén váltottak friss abroncsokra. Olyan érzés, mintha már hosszú ideje vártam volna erre. Az előző hétvége nehéz volt, ez viszont jó előrelépés.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 2.): „Lewis indult a pole-ból, majd jó rajtját követően kontrollálni tudta a versenyt, nem volt sok történés. A negyedik helyről indulva nekem a kármentés volt a cél, ami nem sikerült olyan rosszul. Jókat csatáztam Maxszal, nekem a végén jobb volt a tempóm az övénél. A szoros verseny pedig mindig jó móka. Ennél kielégítőbb aligha lehetne, ellenben én lehetnék még elégedettebb, de már várom a következő hetet.”

Max Verstappen (Red Bull, 3.): „Próbáltam harcolni a győzelemért, de egyszerűen egy kicsit lassúak voltunk hozzá, noha igyekeztem olyan keményen nyomni, amennyire csak lehet. Próbáltam megnehezíteni Valtteri dolgát az előzésnél, de tudtam, hogy a következő körben úgyis elkap engem. Szórakoztató volt, ám a verseny többi része elég unalmas. Jó, hogy dobogóra állhattam, de még van tennivalónk.”