Egy kör alatt kiesett mindkét autójával a Forma-1-es Stájer Nagydíjon a Ferrari, miután a 3-as kanyarban Charles Leclerc nekicsúszott Sebastian Vettelnek. Habár a monacói magára vállalta a felelősséget, úgy tűnik, a Ferrari vezetése nem akarja felelősségre vonni a vétkest, igaz, a versenybírák még csak vizsgálatot sem rendeltek el az ügyben.

„Nem gondolom, hogy sok mondanivalóm lenne versenyzőinknek” – kezdte gondolatait a Leclerc-Vettel ütközés kapcsán Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

„Nyilván fájó, hogy így kellett befejeznünk a versenyt mindössze pár kör után. Ennél rosszabbul nem is végződhetett volna az amúgy is nagyon rossz hétvégénk. Így ez nem is a felelősségre vonás és a vádaskodás ideje, hanem az egység alapú munkáé.”

„Ha hazaértünk, a megfelelő emberekkel igyekszünk majd mindent megtenni a javulásért” – zárta rövidre a témát Binotto.


Így akadtak össze a Ferrarik a Stájer Nagydíj első körében

Egyértelmű, hogy ebben a mostani kettős kiesés is közrejátszott, de két futam után csupán az ötödik helyen áll a csapatok között a Ferrari, mindössze 19 ponttal – a Mercedes és a McLaren mellett már a Red Bull és a Racing Point is előzi az olasz gárdát. Az elsődleges problémát azonban továbbra is az autó teljesítménye jelenti, amin az idő előtt bevetett, eredetileg a jövő heti Magyar Nagydíjra szánt fejlesztési csomag sem tudott javítani.