Katasztrofálisan folytatódott az egyébként is gyengén induló 2020-as szezon a Ferrari számára. Eleve csak a mezőny sűrűjéből vághatott neki a Forma-1-es Stájer Nagydíjnak az olaszok mindkét versenyzője, ennek elég hamar meg is itták a levét: a 3-as kanyarban ugyanis Charles Leclerc Sebastian Vettelnek csúszott, aminek következtében a német hátsó szárnya letört, de a monacói autója is megsérült annyira, hogy ki kellett állnia.

Habár a versenyirányítás még csak nem is vizsgálta az incidenst, ezzel azt egyértelműen versenybalesetnek minősítve, Leclerc magára vállalta a felelősséget a dupla betliért:

„Nyilvánvaló, ezekben a helyzetekben nem elég a bocsánatkérés, de roppant módon csalódtam magamban” – ekézte magát a monacói. „Ma nagyon rossz munkát végeztem, cserben hagytam a csapatot.”

„Csak bocsánatot tudok kérni, habár tisztában vagyok vele, hogy ez kevés. Remélem, tanulni fogok ebből, és a következő versenyeken erősebben térek vissza, noha nagyon nehéz időket él meg a csapat.”

„Erre egyáltalán nem volt szükség, a csapat szempontjából sem. Semmibe vettem a csapat minden gondolatát, amit nagyon sajnálok, de tudom, hogy ez nem elég.”

F1: Egy kör után Ferrari-kudarc, Leclerc bocsánatot kért 1

Vettel is elismerte, nem számított arra, hogy ott csapattársa megpróbálja majd beereszteni az autót a féktávon:

„Másik két autóval csatáztam, már hárman volt egymás mellett a 3-as kanyar felé közeledve. Nagyon meglepődtem, mert ott voltam a belső íven, nem is gondoltam volna, hogy Charles próbálkozni fog valamivel. Szerintem nem is volt hozzá elég hely” – emlékezett vissza a történésekre a négyszeres világbajnok.

„Nagy kár érte, mert ez egy olyan eset volt, amit el lehetett volna kerülni, de a magam részéről nem sok mindent tudtam volna másképp csinálni.”

„Próbáltam könnyed és konzervatív lenni, mert így elég szoros volt a helyzet, ráadásul egy hajtűkanyar jött, ami nagyon szűk. Igyekeztem pozícióba hozni az autómat a következő egyenesre, de utána észrevettem, hogy megsérült az autóm.”

Már a múlt héten is elég rosszul állt a Ferrari szénája, két verseny után viszont mindössze 19 egység szerepel a maranellói gárda mellett, ami egy olyan szezonban nem kecsegtet sok jóval, amikor csak tíz verseny helye mondható biztosnak a versenynaptárban.