Mind az Osztrák, mind a Stájer Nagydíj időmérőjén elvérzett az egyik Ferrari a Q2-ben. A helyzetet tetézte, hogy a vörösök gyorsabbik pilótája, Sebastian Vettel a Q3-ban csak a tizedik helyen végzett, Charles Leclerc pedig még rajtbüntetést is kapott, amiért gyorsköre közben feltartotta Danyiil Kvjatot.

Az eredményeket látva a csapatfőnök, Mattia Binotto sem volt túl lelkes, amikor a mikrofon elé állt. “Csalódást keltő napunk volt” – mondta.

“El kell fogadnunk, hogy a stopper sosem hazudik. Habár a körülmények eltértek, két időmérő edzésen sem voltunk versenyképesek. Sem az elmúlt években riválisnak számító csapatokkal nem voltunk versenyben, de másokkal sem, akiket eddig magunk mögött tudtunk tartani” – mesélte az olasz szakember.

A Ferrari több, eredetileg Magyarországra szánt fejlesztést is előrehozott, és bevetette őket már a Red Bull Ringen, ám ahogy azt az eredménytáblázat is mutatja, nemigen váltak be. “A tervezettnél korábban érkeztek, de hatásuk nem érződött a pályán. Rá kell jönnünk, hogy miért és változtatni ezen. A jelenlegi helyzet nem méltó a Ferrari névhez” – fogalmazott Binotto.