Három versenyzőt is beidéztek a versenybírák a Forma-1-es Stájer Nagydíj időmérője után: a ferraris Charles Leclerc két ügyben is érintett volt, de Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) és Sergio Perez (Racing Point) is vétség gyanújába keveredett.

A stewardok először a mexikóit tisztázták: Perez a gyanúval ellentétben mindent megtett annak érdekében, hogy lassítson az érvényben lévő sárga zászló miatt, így nem büntetik a 17. helyről rajtoló versenyzőt.

Leclerc már nem volt ilyen szerencsés: Danyiil Kvjat feltartásáért három helyes rajtbüntetést kapott a monacói, így csak a 14. helyről indulhat. Másik “bűnéért”, amiért a piros zászló érvénybe lépésekor nem hajtott egyből a bokszutcába, nem büntették meg sem őt, sem Räikkönent.

A versenybírák indoklása szerint Leclerc megfelelően lelassított, amikor érvénybe lépett a jelzés, és csak úgy hajthatott volna a garázsokhoz, ha átlépi a fehér vonalat, ám ezt nem tartotta biztonságosnak. Az Alfa Romeo finnje is megpróbált visszatérni csapatához a piros zászló érvénybe lépésekor, ám ő sem tudta volna biztonságosan végrehajtani ezt, ezért a pályán maradt.