A 2020-as Forma-1-es versenynaptárból egyelőre csak nyolc versenyt ismer a nagyközönség. Hogy mi lesz a szeptemberi, Monzában megrendezendő Olasz Nagydíj után, még homály fedi, ám Chase Carey, a sportág vezérigazgatója szerint akár 18 nagydíjból is állhat az idei szezon, melynek további futamait hamarosan bejelenthetik.

Az utóbbi időkben több potenciális versenyhelyszín neve is felmerült, ám közülük is kiemelkedett a portugáliai Portimao és az olaszországi Mugello. A második olasz futam már “időpontot is kapott”, a nem hivatalos információk szerint a monzai hétvége után, szeptember 11-13-án rendezhetnének F1-es versenyt a Ferrari tulajdonában álló létesítményben.

A verseny egyébként a maranellói istálló ezredik F1-es versenye is lenne, az olaszok pedig szeretnék hazai pályán megünnepelni a jeles eseményt. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke el is árulta, hogy ők is lobbiznak az ügy érdekében. “Megerősíthetem, hogy tárgyalásban állunk az F1-gyel” – mondta a szakember a Red Bull Ringen.

F1: A Ferrari is lobbizik a második olasz versenyért 2

Mattia Binotto

“Reméljük, hogy elhozhatjuk az F1-et Mugellóba. Nemcsak a jelenlegi helyzet miatt lenne jó választás, de a pilótáknak is kihívást jelentene. Úgy gondolom, izgalmas versenyt láthatnánk itt, és az is nagyszerű lenne, hogy Olaszországban, a saját pályánkon ünnepelhetnénk az ezredik nagydíjunkat” – tette hozzá Binotto.

“Még pazarabb lenne, ha a rajongók is kilátogathatnának a pályára, ám ezt jelenleg nem lehet garantálni. Ha ez megoldható lenne, megpróbálnánk egy bámulatos show-t rendezni a közvetítőknek és a nézőknek” – ígérte a csapatfőnök. Mugellóban korábban még nem rendeztek Forma-1-es nagydíjat, de a MotoGP olasz futamának otthonául szolgáló aszfaltcsíkon többször is köröztek már négykerekű versenygépek: nemrégiben a szezon kezdete előtt a Ferrari tesztelt a pályán a 2018-as autóval.