A jövő hétvégén az Osztrák Nagydíjjal elindul a 2020-as, a koronavírus-járvány miatt alaposan megcsúszott világbajnokság.

A globális járványhelyzet, a logisztikai kérdések miatt egyelőre csak nyolc fordulót jelentettek be, a mostani menetrend szeptember elejéig, az Olasz Nagydíjig terjed, bár legrosszabb esetben is jön még néhány további európai és közel-keleti futam.

A renault-s Daniel Ricciardo úgy véli, nem kell ahhoz 21-22 forduló, hogy igazi bajnokot avassanak, a rövidített naptár is rendben lesz:

„Azt mondanám, hogy már most is frankó. Ha csak négy vagy öt futamunk lenne, akkor nem annyira. De elérünk tízig, akkor szerintem elég futamunk lesz ahhoz, hogy kiderüljön, ki a bajnok” – nyilatkozta az Ausztrál Nagydíj szervezői által működtetett In the Fast Lane podcastnek.

„Nyilván nézők nélkül más lesz a hangulat a paddockban, legalábbis az idény első felében, de a lényeg az, hogy versenyezni fogunk. Ugyanazok a pilóták, ugyanazok az autók. Az én szememben a verseny nem változik ezzel.”

A Forma-1-es idény elindításának és bonyolításának egyik alapfeltétele a fertőzés kockázatának minimalizálása, ennek keretében kétnaponta tesztelik is majd a résztvevőket. Ricciardo ezért nem rajong annyira:

„Egy dologban előre biztos vagyok, hiszen már megtapasztaltam: az orrból való mintavétel nem nagy élmény! És idén lesz majd belőle vagy 30. Erről biztosan tudom, hogy jön majd, de a legkevésbé sem várom.”