A Forma-1 a múlt héten kiadott egy hat európai helyszínen nyolc futamot tartalmazó részleges 2020-as versenynaptárt, ám az őszi folytatás, a tengerentúli futamok kérdése nyitott maradt.

Sejteni lehetett, hogy több megszokott helyszínnel gond lesz, mostanra pedig hivatalossá vált, hogy idén Azerbajdzsánban, Szingapúrban és Japánban sem rendeznek versenyt – az előbbi kettő utcai futam, melyek megtartása amúgy is komoly logisztikai nehézségekkel jár, ráadásul szinte elképzelhetetlen a “zárt kapus” rendezés, míg Japánban “egyszerűen” a koronavírus-járvány elleni védekezés az akadály, a távol-keleti ország jövő tavaszig bezárkózással igyekszik kezelni a helyzetet.

A sportág vezetése ugyanakkor még a júliusi szezonkezdet előttre ígéri a végleges naptárt:

„Jelentős haladást értünk el a jelenlegi és új versenyszervezőkkel az új naptárt illetően, különösen biztatónak találtuk az új helyszínek érdeklődését a 2020-as Forma-1-es versenyrendezést illetően. Tisztában vagyunk vele, hogy bizonytalan, bonyolult időszak ez az egész világ számára, mi pedig óvatosan és rugalmasan állunk a 2020-as idényhez. Részletes és erős biztonsági terveink vannak, hogy a lehető legbiztonságosabban kezdjük a szezont” – állt a közleményben.

Kövess minket a Facebook-on!