Bő három hét múlva elindul a 2020-as Forma-1-es világbajnokság a Red Bull Ring-i Osztrák Nagydíjjal.

Mivel a versenyzőkre és a csapattagokra is ráfér a gyakorlás, több alakulat is privát tesztekkel melegít a szezonnyitóra – a Mercedes ma és holnap dolgozik Silverstone-ban, hamarosan a Ferrari is pályára lép.

Az biztos, hogy a 2019-ben a konstruktőri bajnokság 4. helyén záró McLaren kimarad ebből, ugyanis egyszerűen nem tudnak autót adni Carlos Sainz és Lando Norris alá.

A szabályok szerint az aktuális és az előző évi modellel tilos a tesztelés, és bár a 2018-as járgányban is a mostani partner, a Renault erőforrása dolgozott, de a csapatfőnök, Andreas Sield szavaiból az hámozható ki, hogy miután a McLaren 2021-től már újra a Mercedes erőforrásait használja majd, a franciák betartanak nekik. A wokingi alakulat 2015-17 között a Honda motorjaival ment, de az idő előtti szakítás után nyilván tőlük sem várhatnak segítséget.

„Ami a versenyzők felkészülését illeti, a motorszállító-váltások miatt nem áll rendelkezésünkre kétéves autó, amit pályára küldhetnénk” – mondta Siedl a brit Sky Sportsnak.

„De ahogy már láthatták, Lando gokartozott, és F3-assal is tesztelt, és vizsgáljuk ennek lehetőségét Carlosnál is, hogy mindkét pilótánk felkészülhessen. Természetesen mindkettejükkel dolgozunk majd a szimulátoron is.”

„A múlt héten a versenystábot is összehívtuk, folyik az autók felkészítése, és igyekszünk a központban kigyakorolni az új körülményekhez igazított munkafolyamatokat, a távolságtartást stb. Az FIA-tól és a Forma-1-től származó információk alapján tiszta, hogyan is kell majd viselkedni az ausztriai versenyhétvégén, egyszerűen csak fel kell készülnünk a következő négy hétben, hogy jól kezdhessünk majd.”

A Red Bulltól sem hallani idény előtti tesztelésről, minden bizonnyal náluk is a motorszállító-váltás lehet akadály, hiszen 2018-ban még a Renault erőforrásaival versenyeztek, csak tavaly váltottak a Honda-motorokra – igaz, a testvércsapat Toro Rosso (az idei évtől Alpha Tauri) autóiban már 2018-ban is Hondák dolgoztak, így talán össze lehetne hozni valamit.

Kövess minket a Facebook-on!