Az F1-es versenyzők egy része mostanáig szimulátorokon, e-sport-rendezvényeken igyekezett formában tartani magát, de ahogy közeledik a valódi szezonkezdet, itt az ideje valódi pedálokat nyomni, valódi kormányt tekergetni. A júliusi indulás előtt egyre több pilóta lép versenypályára.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko pár napja azt monda, Max Verstappen egy ideje már privát pályanapokon gyakorol (nyitóképünk csak illusztráció, korábbi fotó!), a mclarenes Lando Norris pedig a TheRace.comnak magyarázta a felkészülési terveit.

„Fontos, hogy sokat vezessünk az idény kezdete előtt. Óriási hiba lenne, ha Ausztriában ülnénk autóba először. Persze F1-es autót nem vezethetek addig, de tesztelek majd Forma-3-assal és gokartozni is fogok a napokban” – mondta az angol.

„F1-versenyzőként elég korlátozottak a lehetőségeink. Vezethetünk a szimulátoron, gokartozhatunk, egyéb autókat vezethetünk, de nem könnyű a dolgunk. Szerencsére mostanra legalább megnyitottak a versenypályák.”

Az Alpha Tauri-s Pierre Gasly és a williamses Nicholas Latifi is gokartozással készül, az Instagramon videón is megmutatták, hogyan melegítenek.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Yallah, best fun since a while!!😁 Felt awesome to be back behind a wheel after all this time. Track just reopened here in Dubai. Thanks @dubaiautodrome & @dojomotoracing 👌

PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly) által megosztott bejegyzés, Máj 2., 2020, időpont: 9:18 (PDT időzóna szerint)

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Happy days!!💯 Great to be karting these last days.

PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly) által megosztott bejegyzés, Máj 30., 2020, időpont: 10:57 (PDT időzóna szerint)

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Onboard from yesterday’s karting. Shifter karts will always be one of the most fun things to drive! 😬 #NL6

Nicholas Latifi (@nicholaslatifi) által megosztott bejegyzés, Máj 26., 2020, időpont: 7:38 (PDT időzóna szerint)

Kövess minket a Facebook-on!