Ahogy mostanra köztudott, a Ferrari a felek közös megegyezése alapján nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, a négyszeres világbajnok hat közös év után 2020 végén elhagyja a csapatot.

A szakításban egyértelműen szerepet játszik, hogy elődjéhez, Fernando Alonsóhoz hasonlóan Vettel sem tudott világbajnoki címet nyerni a csapattal, de a volt Ferrari-pilóta, Felipe Massa szerint ez messze nem csak a pilóta sara.

„Hogy meglepett-e a szakítás? Nem. Mindenkinek eljön az ideje. Versenyzőként nagyon tisztelem Sebastiant – mindenért, amit elért a karrierje során. A sok bajnoki címért, a sok futamgyőzelemért, a ferraris eredményeiért is, hiszen véleményem szerint ott is nagyon jó munkát végzett, sok futamot nyert, versenyben volt a bajnoki címért. És az is tény, hogy sosem volt bajnoki győzelemre alkalmas autója (a Ferrarinál). Közel volt, de sosem az övé volt a leggyorsabb autó” – mondta a brit Sky Sportsnak a Scuderiánál 2006 és 2013 között szolgáló brazil.

„Szóval nem meglepetés. Ahhoz, hogy maradjon, 100%-osan biztosnak kell lennie abban, hogy ott akar lenni, ahogy a csapatnak is így kell lennie, de eljutottak egy pontra, ahol már más irányokba szeretnének menni.”

Vettel jövője egyelőre nyitott, a Mercedesszel, a Renault-val, sőt még a jövőre már Aston Martinként működő Racing Pointtal is hírbe hozták, de a visszavonulása is valós lehetőségnek tűnik. Massa is komolyan számol az utóbbi lehetőséggel:

„Az már egy külön kérdés, hogy marad-e a Forma-1-ben. Úgy gondolom, hogy Sebastian olyan versenyző, aki nagyon komolyan veszi a céljait. Engem az sem lepne meg, ha a visszavonulás mellett döntene. Szerintem az ő helyzetében, ahhoz, hogy maradjon, olyan csapatot kellene találnia, ami képes lenne meggyőzni arról, hogy érdemes folytatnia.”

Kövess minket a Facebook-on!