Az F1-ben 2010-ben bemutatkozott Nico Hülkenbergnak ugyan nem sikerült beváltania az alsóbb kategóriákban nyújtott teljesítményével megalapozott elvárásokat, de a német kétségkívül kompetens versenyző volt, sokakat meglepett, hogy miután a Renault a lecserélése mellett döntött, nem tudott magának helyet szerezni a Forma-1-ben 2020-ra, mondjuk a Haasnál.

A 32 éves német az idei évet otthon tölti – a koronavírus-járvány miatt nem is nagyon másképp, mint aktív kollégái –, de nem zárja ki a visszatérést.

„Meglátjuk, mi lesz. Nagyon is lenne hozzá kedvem, egyelőre ez is a célom. De pillanatnyilag nehéz megmondani, mi lehet. Nagyon sok tényező játszik szerepet, ráadásul most minden egy kicsit a feje tetejére is állt. De továbbra is tartom a kapcsolatot F1-es szereplőkkel. Korai még bármit is mondani, de ha lesz valami lehetőség, meg fogom ragadni. Ha jó, izgalmas lehetőség, mindenképp hajtani fogok rá” – nyilatkozta a CNN-nek.

F1: Visszatérés a Ferrarinál? Talán a következő életemben! 1

Hülkenberg pályafutása során egy igen kínos rekordot is elért: 177 futam alatt egyetlen egyszer sem sikerült a dobogóra állnia. Emiatt a nagycsapatoknál valószínűleg nem is számolnak vele, de ő sem azt várja, hogy futamgyőztes autóba ülhessen vissza.

„Egy tisztességes autót szeretnék, amelyikkel küzdelemben lehet lenni. Nem is a győzelmekért, csak olyan autót szeretnék, amelyikkel a top10-ben lehet küzdeni.”

Egyelőre a pakliban van, hogy a Ferrari pilótát cserél 2021-re, ha nem sikerül megegyezniük Sebastian Vettellel. Hülkenberg nem hiszi, hogy oda mehetne.

„Attól tartok, az már csak a következő életemben történik meg. Ha őszinte vagyok, ez nem tudom elképzelni” – ismerte el.

Kövess minket a Facebook-on!