Charles Leclerc-t a Ferrari karácsony előtt egészen 2024-ig lekötötte, Sebastian Vettel szerződése viszont kifut idén. Az olasz csapat válogathatna a lehetséges utódok között, ám az első számú cél a négyszeres világbajnokkal való hosszabbítás.

A Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, hogy Maranellóból egy évre szóló, jelentősen csökkentett fizetést kínáló ajánlatot tettek a 32 éves németnek, ráadásul a csapat a hónap végéig vár a döntésre, májusra tudni szeretnék, hányadán állnak, lesz-e közös jövő vagy sem.

Vettel csütörtökön a brit Sky Sportsnak nyilatkozott, ő maga halványan sem utalt határidőre, sőt, arról beszélt, hogy a szezonkezdet csúszása miatt ráérnek mindent megtárgyalni.

„Bőven lesz még időnk a következő hetekben, hiszen úgy fest, hogy sajnos jó ideig nem lesz még verseny. Az előttünk álló időben biztosan haladunk majd ezzel. Fennáll a lehetősége, hogy az első verseny előtt kell meghozni a döntést – haladni fogunk a témával, de szerintem nincs határidő. Hogy az első futam előtt lezárjuk-e vagy sem, az azon is múlik, mikor is lesz az” – magyarázta.

F1: Vettel nem tud a kéthetes határidőről 1

A pillanatnyi állás – vagy inkább remények – szerint a 2020-as Forma-1 idény júliusban kezdődhetne Ausztriában, majd Silverstone-ban folytatódna egy, két, akár három futammal. Az F1 vezetése 15-18 futamot emleget, de könnyen lehet, hogy ennél sokkal kevesebb lesz – a világbajnokság minősítéséhez legalább nyolc verseny kell.

Vettel úgy véli, a futamok száma nem befolyásolja a versenyek és a végeredmény értékét.

„A szezon az szezon, akár 10, akár 20, akár 25 futamból áll. Így is, úgy is a lehető legmagasabb szinten kell teljesíteni, kevesebb futamnál pedig még fontosabbak is az egyes versenyek. A világbajnokság pedig akkor is világbajnokság, az nem rövid, eleve egy versenyhétvége sem rövid, szóval akár csak 10 futam esetén is nagyon sok mindent kellene jól csinálni” – mondta.