Míg Charles Leclerc-rel a Ferrari már karácsonyra hosszabbított egészen 2024-ig, Sebastian Vettel szerződése idén kifut.

A négyszeres világbajnok az elmúlt pár évben hullámzóan teljesített, a 2019-es történtek pedig a bizalmát is megrendíthették a csapatban, így semmiképp sem garantált a közös folytatás.

A Ferrari főnöke, Mattia Binotto korábban elmondta, hogy a négyszeres világbajnok megtartása az elsődleges cél, és szeretnék viszonylag hamar rendezni a kérdést.

A Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, Vettelnek két hete van a döntésre, ugyanis Maranellóban a hónap végére tudni szeretnék, együtt folytatják-e vagy pótlás után kell nézniük.

A Ferrari állítólag mindössze egyéves hosszabbítást ajánl Vettelnek, méghozzá jelentősen csökkentett fizetéssel, míg a 32 éves német a csökkentést még elfogadná, de legalább két évet szeretne.

Ha Vettel nem hosszabbít a Ferrarival, komoly helyezkedés kezdődhet, hiszen a németet pótolni kell majd – a renault-s Daniel Ricciardo, a mclarenes Carlos Sainz és a Racing Point-os Sergio Perez számít reális jelöltnek –, ahogy ő maga is igyekszik helyet keresni, ha nem a visszavonulást választja.