Ahogy már korábban írtuk, a Mercedesnél átszervezés történt a versenystábokban, Valtteri Bottas korábbi versenymérnökének távozása után a finn Lewis Hamilton addigi teljesítménymérnökét, Riccardo Musconit kapta maga mellé.

Az idén már hatodik világbajnoki címét megszerző angol azt mondja, a személyi változás alaposan megnehezítette a dolgát, hiszen volt munkatársa ebben a szezonban már Bottast segítette a korábban mellette megszerzett tudással, a titkai, a trükkjei odalettek.

„Nagyon tehetséges mérnök, aki természetes módon szeretett volna továbblépni. Senki sem akar ugyanabban a pozícióban ragadni, a vezető mérnöki poszt pedig minden mérnök álma” – mondta Musconi idei előléptetéséről.

„De előtte nagyon sok mindenre jöttünk rá közösen, olyan dolgokat hoztam ki belőle, amikről talán nem is gondolta, hogy benne vannak, vagy legalábbis magától csak később talált volna rájuk és fordítva. Szóval miután átment a garázs másik felébe, biztosan mondta, hogy Valtteri, Lewis ezt és ezt csinálja, te miért nem próbálod meg?”

F1: Leleplezték Hamilton titkait 1

„Ez még nagyobb kihívássá tette az idei évet, hiszen mindig azt járt a fejemben, hogy oké, hogyan csavarjak még egyet a dolgokon, hogyan változtassak ezen vagy azon teljesítményvesztés nélkül, miután most már ők is úgy csinálják a dolgokat, mint én. Tovább kellett csiszolnom a dolgokat, szintet kellett lépnem. Amikor közel vagyunk a 100 százalékhoz, az az 1 százalék már az előny eltűnését jelentheti, szóval nehéz előhúzni egy újabb ütőkártyát” – magyarázta Hamilton, aki végül azért így is elég lazán verte a 2018-nál tényleg sokkal erősebben teljesítő, pályafutása során első ízben a bajnokság 2. helyén záró Bottast.