Valtteri Bottas 2019-ben eddigi legjobb mercedeses – és persze F1-es – évét teljesítette, mert annak ellenére, hogy nagyobb lemaradásban zárt csapattársához, a hatodik címét behúzó Lewis Hamiltonhoz képest, egyénien még sosem gyűjtött ennyi pontot és sosem zárt a bajnokság 2. helyén.

A finn pilóta úgy véli, hogy a sikerekhez az is hozzájárult, hogy új versenymérnököt kapott, miután korábbi legközelebbi munkatársa, Tony Ross a Mercedes Forma-E-projektjére váltott, ő pedig Hamilton stábjából kapta meg az addig az angol mellett dolgozó Riccardo Musconit.

„Jó volt számomra a változás, a mérnökökkel való újfajta munka és az is, hogy Lewis oldaláról megkaptam Riccit (Musconi), aki olyan rég dolgozott már vele, azaz nagyon jól ismeri a vezetési stílusát, az autó beállításait illető megközelítését. Nyilván nagyszerű lehetőséget jelentett ez számomra, hogy a szokásosnál egy kicsit többet szűrjek le az értekezletekből, az adatokból. Jó volt, hogy mérnöki szempontból ilyen megközelítés is megjelent” – idézte a finnt a Motorsport.com.

Így kívánt mindenkinek kellemes karácsonyt, jó pihenést és boldog új évet Bottas

Három évvel korábban a Mercedes Hamilton és akkori csapattársa, a végül világbajnoki címet szerző Nico Rosberg között is mérnököket, szerelőket cserélt, akkor ez tovább növelte a pilóták között addig is meglévő feszültséget. Bottas szerint idén semmi ilyesmiről nem volt szó.

„Semmi gond nem volt ezzel, ami jól mutatja, hogyan kezeljük a dolgokat. Lewis továbbra is szeretne minden korábbinál jobban teljesíteni, a személycserékre pedig ő is új lehetőségként tekintett.”