A Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésén is a mercedeses Valtteri Bottas volt a leggyorsabb, de a finn nem lehetett maradéktalanul elégedett, ugyanis a gyakorlás vége felé balesetbe keveredett, a 11-es kanyarban a haasos Romain Grosjean mellé próbált bebújni, a francia viszont fordult a maga tempójában, összeütköztek.

Amikor Bottas csapattársa, Lewis Hamilton a rádión értesült arról, mi történt a finnel és ki volt benne a partner, a hatszoros világbajnok azzal reagált, hog “gondolhattam volna”, utalva Grosjean gyakori incidenseire, de a Mercedes főnöke, Toto Wolff már az edzés után is inkább a saját pilótáját látta felelősnek.

“Sajnos eléggé megsérült a Haas és a mi autónk is. Valtteri néhány körrel korábban Gasly ellen is megcsinálta ezt a manővert, de én nem igazán tudom elfogadni azt a gondolkodást, hogy mindig mindenki blokkolni akarja a másikat. Valtteri egyértelműen messziről érkezett a kanyarba, szóval szerintem a felelősség nagy része a miénk. Úgy gondolom, hogy sokkal gyorsabb volt a mi autónk, Valtteri valószínűleg azt hitte, Grosjean is így van vele, és majd nyitva hagyja neki az ajtót” – nyilatkozta az osztrák.

Az edzést követően mindkét versenyzőt beidézték a stewardok, a felvételek megtekintése és a pilóták magyarázatainak meghallgatása után pedig Bottast találták felelősnek, a finn megrovásban részesült. A Mercedes versenyzője a meghallgatáson, majd nyilvánosan is vállalta a hibát:

“Azt hittem, látja, hogy jövök, mert egy pillanatig úgy manőverezett. Szóval azt hittem, tudja, hogy ott vagyok, de talán nem nézte meg a tükröt a kanyarodás előtt. Én arra számítottam, hogy látni fog, de a hely egyre csak fogyott, aztán már nem lehetett mit tenni. Természetesen bocsánatot kérek, de eltűnni már nem tudtam. Előzni próbáltam, ez lett belőle” – magyarázta.

Bottas hétvégéjét egyébként egy keményebb büntetés sem befolyásolta volna, mert az erőforrás cseréje miatt így is, úgy is a rajtrács végéről indul majd vasárnap.