A Yas Marina pályán naplemente mellett folytatódott a 2019-es Forma-1-es idény utolsó fordulója, az Abu-dzabi Nagydíj a második szabadedzéssel.

Ahogy a korábbi gyakorlás beszámolójában kiemeltük, az akkori körülmények miatt egyáltalán nem voltak mérvadóak az eredmények, az alkonyatban kezdődő, reflektorfényben, este záruló edzés viszont már viszonylag reális és sokkal szorosabb képet mutatott.

Az élen másodszorra is a friss motorral szerelt Mercedest terelgető Valterri Bottas zárt, mögötte a sebességváltóval még most is egy kicsit küszködő csapattársa, Lewis Hamilton, őket a Ferrari és a Red Bull párosa követte Sebastain Vettel, Charles Leclerc és Max Verstappen, Alexander Albon sorrendben.

A különbségek sokkal kisebbek voltak, mint “délelőtt”, a top5-öt fél másodperc fogta össze, a nagycsapatok pilótái közül csak Albonnak volt nagyobb lemaradása a maga egy másodpercével.

A Haasnál verhetik a fejüket a falba, amiért idén annyira tévútra jutottak a fejlesztésekkel, és amiért nem hallgattak Romain Grosjeanra, aki a nagy frissítési csomag barcelonai bevetésekor rögtön szólt, hogy nem jó az irány, hiszen a francia most, a szezonzárón a februári téli teszten használt specifikációval lett a 7. a nagyok mögött.

A top10 végében a Racing Point-os Sergio Perez, valamint a Toro Rosso pilótái sorakoztak.

Grosjean azért nem lehetett büszke magára az edzés végén, ugyanis csúnya incidensbe keveredett: a 11-es kanyarban ráfordult a mellette elmenni kívánó Bottasra, rendes versenybalesetet hoztak össze a tét nélküli gyakorláson. A francia nem tudta folytatni, de a finn autóját kijavították, és a végén még kiment pár körre. A versenyzőket vizsgálat alá vonták, mindketten mehetnek a stewardokhoz.

Másoknál is akadtak húzós momentumok: Charles Leclerc az első félóra végén a 19-es kanyar kijáratánál vágta a szalagkorlátnak a Ferrarit, hasonlóan, bár nem ugyanúgy, mint csapattársa, Vettel az első edzésen. A monacói vissza tudott térni a bokszutcába, kis vizsgálat és javítás után folytatta is a körözést.

20 perccel később Vettelt még hívebben másolta az Alfa Romeó-s Antonio Giovinazzi, az olasz a némethez hasonlóan meg is pördült a 19-es kanyarban, de szerencséjére az ő autója nem törött.

A 2019-es szezon utolsó időmérője, azaz az Abu-dzabi Nagydíj kvalifikációja szombaton magyar idő szerint 14 órakor kezdődik.

F1: Versenybaleset a második szabadedzésen 1