A Red Bull-os Max Verstappen az olasz Corriere della Serának adott interjút, amelyben számos témát érintettek, többek között az Amerikai Nagydíjon a Ferrarit csalással vádoló nyilatkozatát is.

“Érzékeny téma ez, nem szeretnék újra belemenni. Inkább előre tekintek, csak a brazil futamra koncentrálok” – mondta erről, amikor bővebb kifejtésre kérték.

A holland nemrégiben a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton eredményeinek lekicsinyléseként is értelmezhető nyilatkozatokat tett, ezen a téren tisztázott:

“Ez nem igaz. Sőt, épp azt mondtam, hogy a legjobbak közé tartozik, csak emellett azt is, hogy mindannyian az autónktól függünk. Ha Alonso ült volna a Mercedesben, ő is világbajnok lett volna. Szerencse is kell hozzá, hogy akkor menjen valaki egy csapathoz, amikor az dominálni kezd. Az ember rosszkor is igazolhat egy csapathoz, de az sem jelenti azt, hogy nem jó versenyző.”

Verstappen: Túl őszinte vagyok! 1

“Talán túl őszinte vagyok, túl közvetlen” – ismerte el a felhördülést keltő megszólalásait illetően.

Verstappen frusztrációjához minden bizonnyal hozzájárul, hogy a Red Bull-lal továbbra sem küzdhet rendszeresen az élen.

“A bajnoki címért kell küzdenem. Eddig ez nem valósult meg, mert a Mercedes mérföldekkel előttünk járt. 2020-ban újra nekifutunk, de fontos lenne, hogy ehhez erős motort kapjunk a Hondától.”

 

Ha 2020-ra meglesz az ütőképes autó, a fő ellenfél Hamilton és a ferraris Charles Leclerc lehet, veti fel a lap.

“Lewis előbb vagy utóbb abbahagyja, de igazából inkább a csapaton múlik, nem rajta. Ha a Mercedes dominanciája folytatódik, akkor inkább utóbb, mint előbb távozik.”

Verstappen: Túl őszinte vagyok! 2

Verstappen – Hamiltonhoz, Valtteri Bottashoz és a ferraris Sebastian Vettelhez hasonlóan – 2020 végéig van lekötve a Red Bullnál, és ha ott nem jön a rég várt áttörés jövőre, a holland minden bizonnyal máshol keresi majd a boldogulást, a bajnoki sikert – nem titok, hogy a Mercedes-főnök Toto Wolff szívesen fogadná…

“Veszélyes kérdés” – mondta az átigazolás lehetőségére. “Elégedett vagyok a mostani helyemmel, a Red Bull-lal akarok győzni. A jövőről nem beszélek, most pedig az van, ami van.”